Update.

publicatie: 19-11-2012

Na een lichtelijk telleurstellend NK Afstanden is het ook weer eens tijd om de balans op te maken. Het schaatsen liep niet zoals het normaal lopen moet, ik was in mijn uitvoering te gehaast en kon de rust daarvoor niet bewaren. Ik wou natuurlijk heel graag maar fysiek lukte dat niet. Toch stond ik dit weekend als eerste reserve langs de kant in Heerenveen en zal ik ook de reis naar Azie gaan maken.

 

Langs de kant staan is vervelend, vooral als je het gevoel hebt dat het elke dag beter gaat. Maar ook gaf dit wat rust om even goed na te denken en mij geheel op mijn techniek te storten. Daarnaast kon ik de Holland cup in Breda even mee pakken om toch wat wedstrijd ritme te houden. Dit ging niet geheel onverdienstelijk en ik reed een mooi baanrecord van 35.88!! De dag erna noteerde ik in een lekker schaatsende 1000m 1.12.4 wat voor mij een zeer nette tijd is. Ik voel me welliswaar beter, ook voor de 1000 meter, maar heb in het verleden nog niet zo hard op deze afstand gereden. Bij de NK afstanden ging dit al beter met een mooi europees PR in 1.10.9!

 

Zo kijk ik naar de positieve punten en werk ik stug door aan mijn punten waardoor ik straks weer als een komeet over het ijs kan. Deze week zal ik daarvoor even lekker wat gaan shorttracken om het gevoel nog wat sterker en beter op te zoeken, de overstap is voor mij ook heel wat makkelijker dan de neutrale schaatser.

 

De komende tijd ga ik extra gefocusd aan de slag en wil ik me graag op alle punten verbeteren, want het NK kwam voor mij wat te vroeg. Nu heb ik de tijd en de rust om alles even goed te verwerken om met het NK sprint in Groningen goed beslagen ten ijs te komen. Ik heb er nu al zin in!

 

Aankomende twee weken ga ik eerst twee weken trainen met de ploeg om vervolgens met de world cup gangers af te reizen naar Azie, daar dien ik wederom als reserve en kan ik mooi met de anderen trainen. Als we terug komen hebben we een dikke twee weken tot het NK sprint in Groningen. In Groningen, een fijne baan voor mij, hoop ik in topvorm aan de start te staan! 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
jesperhospes.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!