Nagano

publicatie: 04-12-2012

Terwijl iedereen thuis in Nederland op 1 oor lekker ligt te slapen heb ik hier in Nagano mijn eerste ijstraining erop zitten. Na een vlucht van 11 uur naar Tokyo + een treinreis van ongeveer 3 uur naar Nagano zijn we eindelijk aangekomen in de stad waar de spelen van 1998 waren. Het blijft bijzonder om op zo'n ijsbaan te komen en al helemaal als je samen met Marianne Timmer in de lobby zit, zij heeft hier op indrukwekkende wijze twee maal goud gewonnen. Maar naast al die mooie herinneringen is het zaak om nu mijn eigen droom te leven, mijn doelen na te streven en vooral genieten van wat ik allemaal mag doen. 

 

Na een trainingsperiode van twee weken in Heerenveen gaat het weer lekker. het schaatsen voelt beter, lekkerder en sterker. Met dit gevoel kan ik verder en hoop ik straks weer te vlammen. Het shorttrack heeft me weer goed gedaan, dit had ik voor mijn gevoel veel meer moeten doen maar daar is gewoon weinig ruimte voor in ons programma. Toch wil ik dit met het oog op de komende periode en seizoenen blijven doen, hoe moet ik natuurlijk nog zien. 

 

Ik ben hier welliswaar als reserve, en om het goede en snelle gevoel weer op te pakken. Maar mocht ik mogen rijden dan heb ik daar natuurlijk heel veel zin in! Als je tussen al je internationale collega's rijdt wil je meedoen, en hard ook! Maar het doel ligt nu niet hier maar in Groningen, het eerste weekend van 2013! Dit wil ik gebruiken als onderdeel daarvan, in een geweldige ambiance mezelf verbeteren en mijn teamgenoten bijstaan met de trainingen. Niet dat ik hun, of zij mij helpen, maar samen worden we sterker en dat stralen we uit, reserve of deelnemer.

 

Om mijn agenda even te verduidelijken. Dit weekend is de world cup in Nagano (8/9 dec). Volgende week woensdag reizen we naar Harbin waar de volgende world cup plaats vind (15/16 dec). Daarna komen we op 17 december weer thuis. En op 5 en 6 januari in Groningen is het NK sprint. 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
jesperhospes.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!