Kampioen!

publicatie: 06-02-2013

De vele mooie nieuwsberichten zijn vast bij jullie allemaal voorbij gekomen. De mooie filmpjes op verschillende internet websites hebben jullie vast al gezien. Maar een update op mijn website laat weer lang op zich wachten. Zolang zelfs dat ik dit seizoen alweer voor de 2e keer kampioen ben geworden. Deze keer op het NK pure sprint, een wedstrijd over 100, 300 en 500 meter. 

 

Na een geweldige natuurijsperiode met winst in Steggerda, Bantega, Nijemaler en het NK in Lemmer werd het tijd om aan het volgende seizoen te denken. Waarom zullen de meesten denken, nou volgend jaar wil ik ergens anders rijden. De kortebaan blijft echt prachtig maar mijn ambities liggen op de 500 meter, met een topsnelheid van 60 kmh de bocht in vliegen tijdens de world cup in Heerenveen. Deze thuiswedstrijd zal voor mij altijd speciaal blijven, maar ook op elke andere baan wil ik mij meten met de top van de wereld. Deze top waar ik vorig seizoen deel van uit maakte is mij dit jaar ontglipt. Het is heel mooi om je seizoen kleur te geven met deze twee NK's waar ik liet zien dat er met mijn niveau niks mis is. Maar de world cups rijden in Calgary en straks in Erfurt en Heerenveen behoorde tot mijn doelen dit seizoen. Met een piek in Sotsji waar de WK afstanden plaats vinden. 

 

Dit was ook de reden waarom ik al met het komende seizoen bezig ben, het materiaal werd voornamelijk onder de loep genomen, dingen proberen en voelen wat beter of anders moet. Op een vlakkere of rondere ronding beter kunnen sturen in de bocht en rake klappen uit kunnen delen. Dus na de natuurijsperiode werd deze ronding vakkundig door Sipke Bosma uit Joure geslepen om die de volgende dag te proberen. 

 

Ook technisch loopt het momenteel erg lekker en kan ik mezelf goed aansturen in techniek, het is de ontspanning waar ik momenteel in schaats. Geen stress, beter worden en op naar het volgende seizoen. De zomer ingaan waar mijn materiaal en techniek al tip top voor elkaar is. Techniek gaat natuurlijk altijd door maar hier probeer ik mezelf zoveel mogelijk te verbeteren. Tuurlijk had ik liever die world cups gereden, maar op het moment dat het moest lukte het mij niet. 

 

En zo stond er dit weekend weer een vol programma op mijn agenda, na een periode van bewust geen wedstrijden na al het natuurijs stond op zaterdag het NK pure sprint en zondag de holland cup 4 op het programma. Op dag 1 wou ik kampioen worden en dag twee een zeer strakke 1000 meter rijden om me te handhaven in het klassement van de Holland cup. Dag 1 verliep met 3 ritoverwinningen en 3 baanrecords redelijk naar wens, ja redelijk. Mijn 500 meter moest op het tandvlees omdat ik wou winnen maar vlekkeloos ging dit niet. Het resultaat had in mijn ogen dan ook beter gekund. Dit gaf al aan dat dag twee zwaar zou worden, hier kon ik helaas geen power leveren op het ijs en was de koek op. En goed op, een slechte tijd en klassering. 

 

Na deze periode ga ik weer verder waar ik gebleven was, trainen, verbeteren en proberen. De komende week in Inzell waar ik met het hele team naartoe ga. Even lekker met de sport bezig in een perfecte omgeving.

 

Binnenkort volgen er nog mooie foto's !

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
jesperhospes.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!