Einde seizoen.

publicatie: 18-03-2013

Zo sta je op vrijdagmiddag nog voor de laatste keer dit seizoen op het ijs, en de volgende dag om dezelfde tijd alweer op 2300 meter hoogte in Frankrijk. Dit jaar vroeger dan verwacht op vakantie om sneller de trainingen weer op te pakken voor het olympische seizoen en om mijn zinnen even te verzetten. In de laatste twee weken heb ik nieuwe dingen geprobeerd en gefungeerd al trainings partner voor mijn team genoten. Dit laatste is voor mij vanzelfsprekend want samen ben je sterker dan 1! 

 

Het seizoen eindigd voor mij heel erg mooi, vrijdag 15 maart was mijn beste training van het hele seizoen. Alles wat ik vaak probeerde op te zoeken lukte nu allemaal in 1 training. Opschrijven en weer een mooie leer voor het komende seizoen. Een enorme opsteker en zo ga ik lekker fris de zomer in. Met mijn materiaal heb ik van alles geprobeerd, niet heel verschillend maar kleine aanpassingen. De grootste is een nieuwe buis met de perfecte rondig. De ene dag iets vlakker, de andere wat ronder en Sipke Bosma uit Joure kon wel gek van mij worden. Maar diegene die nu dezelfde ronding als mij wil die heeft hem waarschijnlijk heel erg mooi erin zitten. Sipke had de ronding voor mij geslepen en dit was voor ons beide niet naar wens. De volgende dag moest ik terug komen, hij had de hele machine op zijn kop gehad wat resulteerde in een super strakke ronding. Deze ronding met mijn eigen touch en een haarscherpe buiging resulteerde in een mooie laatste training. De ronding en buiging zijn altijd goed maar de eigenschappen van de nieuwe buis zorgde voor een lach op mijn gezicht. Opbergen en op naar het volgende seizoen.

 

De dingen die ik de afgelopen 2a3 weken heb geprobeerd neem ik mee naar het komende seizoen, hier voel ik me lekker bij. Ik wil soms teveel en heb deze eruit gepakt, daarnaast is het programma van Gerard leidend. De focus leg ik helemaal op de 500 meter, iets wat ik moeilijk vind tijdens de zomertrainingen. Afgelopen zomer wou ik er een schepje bovenop doen maar dit resulteerde in een oppervlakkig seizoen zonder uitschieters. Mijn niveau was hoog maar het nationale niveau net iets hoger en daardoor kwalificeerde ik mij niet voor de world cup cyclus. Wel heb ik dit seizoen heel veel geleerd en dit alles neem ik mee naar het komende seizoen.

 

Nu eerst een week skien in Frankrijk gevolgd door een wat rustige periode met wat fietsen voordat we weer beginnen met trainen. Ik heb er zin in!

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
jesperhospes.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!