Net niet.

publicatie: 04-01-2014

Daar zit je dan, een aantal dagen na het kwalificatie toernooi. ''Ben je al over de telleurstelling heen?'' een dikke knuffel van mensen die ik bijna nooit spreek, geweldige reacties van alles en iedereen die mij altijd supporteren. Een bijzonder fijn en geweldig gevoel dat ik ook behoorlijk wat fans en belangstellenden heb. Na een geweldig voorseizoen met op elke baan een PR liep het KKT voor mij goed maar ook niet meer dan dat. 

 

Veel collega schaatsers en traininers zagen mij in bloedvorm over de baan vliegen, snel op alles en niks om over te twijfelen. Heerlijk rustig in mezelf en lekker mijn eigen dingen aan het doen. Ik voelde mij goed en had zoals het hele jaar al een plan, het plan was vrijdag 27 december 2013. 

 

Dit plan ben ik begonnen in 2012, na terugkomst van de world cups in Japan en China. Ik reed als een krant en haalde weinig voldoening uit de dingen die ik deed, het lukte keer op keer niet. Daar op een zondagmiddag tijdens de world cup zat ik in het hotel een plan te bedenken, dit moest beter en bovenal anders. Mentale training was ik aan toe, op een eigen en frisse manier. Samen met mijn coach Berber en Tjalling vd Berg een plan maken richting 2018. Een ostheopaat en masseur waar ik op terug kon vallen en veel gesprekken met Gerard v Velde moesten verandering brengen. Na een mooie natuurijsperiode ben ik gaan trainen en testen, want eerst moest het materiaal voor elkaar, check! Een zomer hard werken en het seizoen stond al voor de deur, veel gesprekken, mentale en fysieke trainingen lieten mij al heel hard schaatsen. Na deze snelle ontwikkeling na een zomer keihard werken hebben mijn coach en ik 2014 in de agenda geschreven, deze kans werd steeds groter. 

 

En nu na de 10 Nederlandse sporters die naar Rusland gaan ben ik de 11e. Zuur en erg jammer want ik was wel heel dichtbij. Maar mijn vorm op de dag zelf was minder dan de andere dagen en ik had graag mee gewild in het 34 geweld. Ik kan er lang en breed over doorlullen maar het verandert niks, twee keer 34,8 en mijn positie was hetzelfde geweest. De vele reacties nu doen mij goed maar het volgende plan is alweer gesmeed. Maart 2014, twee world cups en op ''mijn'' thuisbaan Thialf! Daar wil ik mijn doelen voor dit seizoen halen en blijven meedoen in de world cups. De spelen kijken zal even doorbijten zijn maar we gaan verder. Aan mijn schaatsen, fysieke en mentale gesteldheid heeft het in ieder geval niet aan gelegen, ik was er klaar voor! Opschrijven en van leren want ik wil verder, ik voel me sterker dan ooit en dit wil ik heel graag doorzetten. 

 

Eerst met de ploeg naar Collalbo en Mark helpen om zijn tweede droom te verwezenlijken. Dan hoop ik persoonlijk op vorst als echte kortebaanliefhebber om later het seizoen sterk af te sluiten. 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
jesperhospes.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!