Thuis.

publicatie: 03-02-2014

Thuis, op de bank. Allemaal foto's van olympiers komen voorbij, wat gaaf om mee te maken. En het gevoel om als eerste Nederlandse schaatser niet te gaan maakt dat toch even behoorlijk zuur moet ik je zeggen. Maar de olympiers zijn hot en waar de streep word getrokken en wie er thuis blijven zijn nu niet belangrijk meer. Dus nu ben ik een van de velen die thuis zitten en het moet hebben van de foto's en mooie verhalen in de krant. Er word even niet meer om gekeken naar bijvoorbeeld de nummer 8 uit het world cup klassement 500 meter mannen. 

 

Zo reed ik gister op de westfries in Hoorn een NK, ja een NK pure sprint over 100, 300 en 500 meter. Het doel was simpel 3 baanrecords en werken aan het goede gevoel. Zo ben ik laatst met Mark Tuitert en een deel van team beslist.nl in voorbereiding op de spelen wezen trainen in het Italiaanse Collalbo. Hier hebben we onder prachtige omstandigheden heerlijk kunnen trainen en aan onze vorm kunnen werken. En even lekker resetten en in mijn geval voor te bereiden op de laatste world cups. Mijn vorm is nog steeds groeiende en ik voel me beter dan ooit en daar wil ik al te graag gebruik van maken begin maart. Op twee van mijn favoriete banen een world cup rijden en ''thuis'' mijn seizoen passend afsluiten. Mijn doel is duidelijk, wat tijdens het KKT niet lukte, om een perfecte race neer te zetten. Hier leef ik voor, welliswaar op dit moment  anoniem. 

 

Het fysieke gevoel is op dit moment super, ik voel me zoals ik zei wederom zeer goed alleen heeft mijn materiaal mij in de steek gelaten. Mijn nieuwe buizen reden een week voor het KKT niet zoals normaal, in topvorm was ik een klein beetje zoekende maar zonder resultaat. Ook lag mijn focus op de wedstrijd en niet op het materiaal. Toch bleef dit gevoel en er bleek een scheurtje in mijn buizen te zitten, door maple vorige week gerepareerd. Na een week slijpen en buigen was het gevoel daar afgelopen vrijdag weer. En op zo'n moment ben je als een kind zo blij, de 100 meter tempo van team beslist.nl heb ik winnend afgesloten! 

 

De wedstrijd zag ik met vertrouwen tegemoet en op de rechte stukken kan ik weer rake klappen uitdelen maar de bochten blijven vooralsnog zoeken. Zo reed ik op Ronald Mulder af maar verspeelde mijn ritwinst in de laatste binnenbocht, normaal geen probleem voor mij. Maar goede punten overheersden na een periode van hard trainen, op naar de volgende dag in hoorn. Het ijs hielp niet echt mee en dit werd uitvergroot in mijn gevoel in de bochten. Slecht is het niet maar goed voelt het ook nog niet, ik moet op dit moment keihard aan de slag om mijn materiaal op orde te krijgen. Dus nieuwe, reserve en misschien andere ijzers proberen, ook met het oog op volgend seizoen. 

 

Hier heb ik twee/drie weken de tijd voor en dan wil ik op gaan voor mijn perfecte races in Inzell en Heerenveen. Dan na een goede 300 meter vol door kunnen gaan naar de perfecte 505 meter, niks aan toeval over laten. Niet een mooi verhaal op hangen dat ik mijn tegenstander misschien wel had kunnen verslaan maar laten zien wat ik waard ben. 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen
jesperhospes.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!